Om företaget

Key Mineralmix AB

Är grundat av mig Helene Olsson. Iden till företaget har växt fram sakta men säkert. Det hela började för flera år sedan med att dotterns nordsvenska sto visade sig ha problem med låggradig/subklinisk fång. Jag valde då att fördjupa min kunskap om detta, vilket bland annat resulterade i två kurser ”NRC Plus” och ”Nutrition as therapy”. Efter att ha gått kurserna kunde jag konstatera att det inte fanns något mineralfoder som  passade den egna hästens behov. Det blev ett pusslande för att få i henne vad som rekommenderades. Men resultatet var helt otroligt, på mindre än två veckor kom hon självmant springandes på gruset. Blicken var klar och hon såg lycklig ut. Kan inte med ord beskriva den lyckokänslan som i det ögonblicket går genom kroppen.

 

Jag har under de senaste åren sett vad en balanserad foderstat med optimal närings- och mineralbalans kan göra, både på egna och andras hästar. Skillnaden före och efter foderstatsbalansering har i vissa fall (som ovan) varit så stor att jag överraskats över hur det ens är möjligt.

  • En äldre D-ponny med stelt rörelsemönster blev på bara några dagar mjuk i sina rörelser efter att ha balanserat upp magnesiumet.

  • Dessutom har nästan alla hästar fått förbättrad hovkvalitet. Väljer att skriva nästan för ibland når man inte riktigt hela vägen, eftersom näringen inte alltid är enda anledningen till problemen. Dock brukar man ändå se en viss förbättring.

  • Att titta lite närmare på proteinet och de essentiella aminosyrorna har även gett bättre muskelutveckling.

     

Min önskan är nu att få hjälpa andra hästar och dess ägare, genom rådgivning och högkvalitativa produkter. Det är inte någon mirakelmetod som kan lösa alla problem, eftersom näring trots allt bara kan lösa näringsrelaterade problem. Dock är många problem ofta till viss del näringsrelaterade, varför jag ser det som ett självklart första steg att kolla eventuella brister och obalanser.

Både vi och hästarna är uppbyggda av olika näringsämnen och naturligtvis vatten. Våra kroppar är byggda för att arbeta och har en fantastisk självläkningsförmåga. Naturen strävar alltid efter balans för optimal hälsa. Alla celler i kroppen byts ut kontinuerligt. För att detta och alla andra processer i kroppen ska fungera krävs olika näringsämnen. Brister och obalanser kan därför påverka mer än man från början tror.

 
Produkterna

Innehållet i produkterna bygger på generösa/verksamma doser av det som vanligen saknas i foderstaten. Målet är att ta fram mineralfoder och tillskott för häst som verkligen gör skillnad.

Egenskaper:

  • Pulverblandningar helt utan tillsatt socker eller bindemedel.

  • Varje ingrediens testas och väljs med omsorg för att få en så ren och funktionell produkt som möjligt.

  • Livsmedelsgodkänd förpackning.

  • Tillverkas i Sverige.

  • Prisvärda produkter sett till kvalitet och innehåll, tål att jämföras.

Det absolut viktigaste för mig är att mina kunder får bra resultat. Av den anledningen kommer det nylanserade hovtillskottet med en nöjd kund garanti. Om man inte fått den önskade effekten erbjuds gratis foderstatsbalansering, en total genomgång av energi, protein, lysin, metionin, svavel, vitaminer och mineraler ända ner på mikromineralnivå. På så sätt kan man se om det fattas eller är obalans på något rent näringsmässigt och du som kund kommer veta exakt vad just din häst behöver.

 
Tjänster

Jag utför foderstatsbalansering och rådgivning i mineralfrågor för häst, samt tar fram specialanpassade foderstater för hästar med fång eller insulinresistens. Se mer under foderstatsbalansering.

Om mig

Jag har ett brinnande intresse för naturlig hälsa, djur och växter. Mineraler och näring har blivit något av en passion. Gillar att det faktiskt går att räkna ut exakt vad som fattas och hur mycket som behöver tillsättas.

Mycket av den kunskapen jag samlat på mig är genom erfarenheter från olika problem familjens hästar drabbats av. Vilket resulterat i eget sökande efter svar. Som person är jag nyfiken och en aning envis. Jag är intresserad av hur näring och mineraler kan påverka hästens mående och funktion. Gillar uttrycket ”Intressant”. Denna inställningen gör att till och med motgångarna blir lite spännande. Varför fungerade det inte? Vad kan jag göra istället? Sedan fortsätter lärandet/sökandet. Livet är en fantastisk skola. Ta vara på det som kommer i er väg.

 

Utbildning

Naturbruksgymnasium inriktning jordbruk

Helgkurs barfotaverkning enligt SANHCP

NRC Plus foderstatsbalansering för häst

Nutrition as therapy (häst)

Megavitamin formula (människa)

 

Är det något ni saknar på marknaden? Har din häst något problem som ni önskar att det fanns en produkt eller lösning för? Tveka inte alla synpunkter och önskemål mottages tacksamt och jag kommer göra mitt bästa för att hjälpa dig

 

Fri frakt inom Sverige
Svensk tillverkat
Prisvärda produkter av hög kvalitet. Tål att jämföras
Säker betalning med Klarna